Kanelbullar ♥
Kanelbullar:
75 g smör
7 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
2 krm salt
25 g jäst
2,5 dl mjölk
Till fyllningen:
50 g smör
2 msk strösocker
1 msk kanel
Till graneringen:
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
SÅ GÖR DU:
Skär smöret i skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt mjölet, socker, salt och jästen (som ska vara smulad).
Värm mjölken i mikron så den blir ungefär 37 grader (fingervarmt) och häll ned den i blandningen. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut den till en stor rektangulär platta
Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål och bred sedan ut smörblandningen på degplattan. Rulla ihop degen till en lång rulle och skär 20 bitar, ca 2 cm breda. Lägg dessa i pappersformar på en plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Pensla bullarna med ägg och strö sedan över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 7-9 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk på ett galler.