Kanelbullar ♥

Idag är det ju kanelbullens dag. Så jag bakade kanelbullar när jag kom hem från skolan. Vi fick också bullar i skolan men dom var torra.

Kanelbullar:

 75 g smör

 7 dl vetemjöl

 0,5 dl strösocker

 2 krm salt

25 g jäst

 2,5 dl mjölk

 

Till fyllningen:

 50 g smör

 2 msk strösocker

 1 msk kanel

 

Till graneringen:
 1 uppvispat ägg

 Pärlsocker

 

SÅ GÖR DU:

 Skär smöret i skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt mjölet, socker, salt och jästen (som ska vara smulad).

 Värm mjölken i mikron så den blir ungefär 37 grader (fingervarmt) och häll ned den i blandningen. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut den till en stor rektangulär platta

 Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål och bred sedan ut smörblandningen på degplattan. Rulla ihop degen till en lång rulle och skär 20 bitar, ca 2 cm breda. Lägg dessa i pappersformar på en plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

 Pensla bullarna med ägg och strö sedan över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 7-9 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk på ett galler.

 

Lycka till!
Kram Linn

 

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback