Charlie i snön

 
 

Några av mina julklappar 2013...

En form ifrån bruka design, som jag verkligen älskar!
Strumpor som min mormor själv har stickat
 
 
Träningskläder som jag ska ha när jag ska åka skidor
En iPad som är hela familjens. Men jag vart sjukt glad och chockad när jag öppnade den eftersom jag har velat haft en sådan länge.
 
Jag är så nöjd och det är saker jag verkligen behöver.
Tack så jätte mycket för alla fina julklappar!

Julafton

I år var det våran tur att ha julafton hemma hos oss med släkten på mammas sida. Det var hur kul och mysigt som helst med god julmat och skratt. Charlie som är så paket galen gick fram till granen och tog ett utav sina egna paket när alla satt och kollade på Kalle anka ;) Vad jag fick i julklapp kommer ut senare ikväll.

God jul önskar jag och Charlie

 

Enkelt julgodis

Det här borde vara det enklaste och godaste julgodiset om ni frågar mig. Det smakar ungefär som kexchoklad fast den är hemgjord :)
 
Bryt knäckebrödet och smält chokladen
(man kan även ha ljus choklad)
 
Ha sedan i knäckebrödet i chokladen. Rör om så att knäckebrödet blir täckt.
Lägg sedan på bitarna på en plåt och ställ den någonstans där det är svalt.
KLART!
Bilderna har inte ett bra ljus men det var helt omöjligt att få det bra, hoppas det går bra ändå och lycka till :) 

Snart så!

Idag får jag äntligen jullov, jag har verkligen varit skoltrött i december så nu ska det bli så skönt med lov. Efter skolan som slutar vid elva, ska jag och Matilda åka till Borlänge och köpa det allra sista julklapparna. Men igår kom julgranen upp, vi brukar alltid sätta upp den vid lucia men eftersom vi trodde att Mickan skulle vara och klättra i granen så fick det bli senare i år. 
I tisdags var jag på den nyöppnade restaurangen o'learys i Borlänge. Hamburgaren var hur god som helst!

Charlie 7 år!

Den dagen vi hämtade honom glömmer jag aldrig! 

I blåsten

Snön är nu borta och det känns mer som April än December. Åh jag som vill ha en december med mycket snö och sol så man får en massa julkänslor. Den här veckan har jag gjort ganska mycket så jag har inte haft tid till bloggen, men idag satts betygen och hoppas på bästa resultatet ;) 
Efter dagens träningspass!

Jul gott!




Fredag

Usch vad jag frös i morse när jag väntade på bussen. Men jag ska inte klaga för jag är glad att det kommit snö ;) Efter skolan åkte jag hem till farmor och farfar för att baka pepparkakor med kusinerna som vi gör varje år, kul med traditioner tycker jag. Imorgon ska jag också baka fast med mina kompisar och sova över där. Nu ska jag fortsätta titta på idol finalen, jag hoppas på att Elin vinner :)

Äntligen fredag och snö!



Svar på frågestunden

Om du inte skulle ha Charlie skulle du ha din blogg då?
Ja det tror jag absolut för att namnet kom jag på senare än att jag skulle skaffa en blogg
 
Vad har du för mobil?
En vit iPhone 5
 
Vad är Mickan för ras?
Ragdoll, chichilla perser
 
Födelsedag eller jul?
Julafton
 
Om du vann 1 miljon kronor, vad skulle du då göra först?
Jag skulle helt klart åkt till New york
 
Vilka länder har du varit i?
Finland, Danmark, Tyskland, Grekland Spanien och Thailand
 
Favorit ämne i skolan?
Alltså jag tror inte jag har något direkt favorit ämne, så jag kan tyvärr inte svara på den frågan ;)
 
Vad fotar du helst med.Kamera eller mobil?
Det är en svår fråga, men jag tror jag säger kamera
 
Favorit appar på mobilen?
Instagram, Twitter, Snapchat och hay day
 
Favorit skor?
Mina svarta svea skor och mina kängor
Justin bieber eller One direction?
One direction helt klart ;)

Godmorgon Torsdag!

Har precis gjort mig iordning och ätit frukost och ska snart gå iväg till bussen. Idag är det en helt vanlig torsdag, och imorgon är det bara 2 veckor kvar tills jag får jullov! Jag längtar verkligen och en till sak jag längtar till är snön, men de 
har sagt att det kommer ikväll så jag hoppas att det har rätt ;) Vill också påminna er om att ställa frågor till frågestunden som jag ska svara på ikväll. 
En bild ifrån Stockholm förra veckan

Chockladbollar

Du behöver:
100 gram smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
Pärlsocker eller kokos att bland de i
Blanda sedan ihop allt i en bunke och gör sedan till bollar. Innan servering ställ då chokladbollarna i kylen eller frysen :)
 

1 år!

I söndags blev Mickan hela 1 år. Tiden går så fort! Självklart fick hon en tårta gjord av leverpastej och blodpudding som hon fick dela med sig av till Charlie.En ny katt bur fick hon också eftersom den gamla var förliten men jag vet inte om hon blev så glad utan mest rädd för den ;)

Saker jag rekomenderar: HÅR

Matrix total results Curl Schampo och Balsam :
De här två produkterna använder jag varje gång när jag tvättar håret. Det får mitt hår att känna sig mjukt och fräscht och det har en bekväm doft.Jag har ju för lockigt hår men det finns för de flesta hårtyperna exempel färgat och torrt hår.
Tangle teezer hårborste:
Den här hårborsten är perfekt för dig med tjockt och ett hår som alltid trasslar sig. Och den passar mig för att jag har nästan alltid ett tovigt hår.Men det gör inte speciellt ont att borsta håret när det är sådär trassligt. Den är också bra för att man kan stå i duschen och borsta ut håret och den är även bra för blodcirkulationen. Min kompis fick en sådan av mig i julklapp och är mer än nöjd. Finns i flera olika modeller och färger.
Goldwell Power whip sign 3:
Det här är ett skum som ger en bra volym, det blir inte stelt efter man har haft i det, och man kan forma håret som man själv vill och tycker .Hela familjen andvänder detta ungefär varje dag (inte djuren såklart;)
Jag brukar använda det så att lockarna blir finare och det är en behaglig doft. Håret känns inte lortigt som det kan göra av vissa skum. 

Frågestund!

Jag kör igång med en frågestund här på bloggen nu fram till Torsdag kväll. Så ställ frågorna här nere och självklart får du vara anonym :)